Rosada Fashion Outlet Roosendaal (NL)

Rosada Fashion Outlet opende voor het eerst zijn deuren in 2006. 10 jaar later werd het winkelcentrum nieuw leven ingeblazen. Het winkelaanbod werd anderhalf keer zo groot en de openbare ruimte werd compleet vernieuwd. Een bijzondere bestrating maakt van de factory outlet een opvallend geheel.

Funshoppen in een mooie omgeving

“Om de revitalisering mogelijk te maken is flink geïnvesteerd”, vertelt Kees Woltering, directeur van ontwikkelaar Stable International. “Een dag naar een factory outlet is een dagje uit met als doel funshoppen. Bij dit ‘dagje-uit-gevoel’ hoort een mooi vormgegeven omgeving. Kortom, het moet er proper en veilig zijn, maar bovenal mooi. De gebouwen en het openbare winkelgebied moeten de bezoeker het gevoel geven dat de klant koning is. Vandaar dat er zoveel aandacht, tijd en geld is geïnvesteerd in het ontwerpen van de openbare ruimte.” 

Meteorieten

De openbare ruimte is met een duidelijke visie ingericht. Rop van Loenhout van attika architekten: “In de verharding van kleiklinkers liggen cirkels die bepaalde plekken accentueren en met elkaar verbinden. Verspreid over de openbare ruimte staan verschillende objecten, gemaakt van natuurlijke materialen; grote speelkeien, lichtmasten en een ronde fontein. De cirkels zetten deze objecten in de verf, alsof het meteorieten zijn die in de bestrating zijn ingeslagen. 

De bestrating van gebakken straatstenen gaat van gevel tot gevel om een ruimtelijk gevoel te creëren. Voor de winkelpanden is een duidelijke voetpadstrook aangelegd.” Het ontwerp is ook doorgevoerd in de openbare ruimte bij de bestaande bebouwing. 

Meteorieten

Het verschil tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw valt nauwelijks op, omdat het compleet nieuw en fraai vormgegeven openbare gebied een mooie eenheid creëert.

Kees Woltering
directeur van ontwikkelaar Stable International

Aangenaam contrast

Rop: “We hebben voor de bestrating bewust gekozen voor hoogwaardige straatklinkers. De combinatie van het warme genuanceerde geel en het effen bruin geeft een aangenaam contrast. In het voortraject hebben we in proefvlakken ook een getrommelde variant van de straatstenen uitgeprobeerd, maar dat gaf een te rustiek beeld. Nu is het net iets strakker." 

Kees vindt dat het straatwerk een vrolijke, luxueuze en prettige uitstraling heeft. “Het is geen eentonig tapijt geworden. De cirkels zorgen voor een fraaie afwisseling. De combinatie van de gebouwen en het vormgegeven landschap heeft een prachtig eindresultaat opgeleverd.” 

Projectgegevens 

Zoek
in uw buurt

Contacteer een expert

Vandersanden

Riemsterweg 300
BE-3740 Bilzen (Spouwen)

T +32 (0)89 51 01 40
E info@vandersanden.com
Toon alle vestigingen


Zoek showrooms in de buurt van