Vandersanden

Dom spokojnej starości w Hanowerze odnowiony i rozbudowany przy zastosowaniu Wasserstrich

Dom opieki „Landhaus” w Hanowerze został odnowiony i rozbudowany. Nowy budynek ma prawie 13 m wysokości i łącznej długości 74,5 m, składa się z trzech połączonych budynków. Szklane korytarze zapewniają połączenie między budynkami.

Prywatny deweloper zażądał atrakcyjnego projektu, ponieważ fasada jest, wizytówką budynku. Renomowana firma architektoniczna Hartmut Zabel z Hanoweru z powodzeniem spełniła to zobowiązanie. W wyniku rozbudowy powierzchnia domu opieki podwoiła się.

Wybrano cegłę licową Hagen, która harmonizuje z koncepcją projektu, a co za tym idzie idealnie do niego pasuje. Dostarczyliśmy 1250 m² w formacie NF.

Szczegóły projektu:

Projekt: rozbudowa domu opieki „Landhause”, Hanower (Niemcy)
Architekci: Hartmut Zabel, Hanower (Niemcy)
Cegła elewacyjna: Hagen Wasserstrich, NF
Zakończenie: lato 2017

keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_right keyboard_arrow_left

Projekt