Vandersanden

Verzorgingstehuis vernieuwd en uitgebreid met Wasserstrich in Hannover

Het verzorgingstehuis ‘Landhaus’ in Hannover is vernieuwd en uitgebreid. De nieuwbouw is bijna 13 m hoog, heeft een totale lengte van 74,5 m en omvat drie aan elkaar verbonden gebouwen. Glazen gangen tussenin zorgen voor de verbinding.

De opdrachtgever vroeg om een aantrekkelijk ontwerp, want de gevel is eigenlijk het visitekaartje van een gebouw. Gerenommeerd architectenbureau Hartmut Zabel uit Hannover slaagde hierin. En de uitbreiding heeft ervoor gezorgd dat de capaciteit van het verzorgingstehuis verdubbelde.

De keuze voor de gevelsteen viel op de Hagen Wasserstrich, harmonieus in het ontwerpconcept en daarom heel geschikt voor dit project. We leverden 1250 m² in Normaal formaat (NF).

Projectgegevens

Project: uitbreiding verzorgingstehuis ‘Landhaus’, Hannover (DE)
Architectenbureau: Hartmut Zabel, Hannover (DE)
Gevelsteen: Hagen Wasserstrich, NF
Oplevering: zomer 2017

keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_right keyboard_arrow_left

Project